Forside Jens Nordsø kunstbog med stilleben maleri

Kunstbog

Biografi

Udstillinger

Kunstgruppe 6+2

Andre malerier

Udsmykning 1959 af Jazzhus Montmartre

Plade og CD omslag

Bog illustrationer

Politisk grafik

Slumstormer plade

Billedserier

ENGLISH
6+2 artgroup

Webmaster

 

Billedkunstneren Jens Nordsø

Guitaristen Mikkel Nordsø

Mikkel Nordsø er kendt som en meget alsidig og vanvittig dygtig guitarist. Alt fra solide rockudladninger, over salsa til roots og jazz – Mikkel Nordsø har hævet sig over genrebegrænsningerne og står nu som en af Danmarks bedste og mest skattede musikere, på toppen af sin kariere. Han er desuden søn af Jens Nordsø, som har lavet mange af Mikkel's plade covere.

Mikkel Nordsø officiel hjemmeside
- se alle de plader Mikkel har medvirket på
MySpace - med 5 andre CD'er

Mikkel Nordsø (født 29. oktober 1955 i København) er guitarist og komponist, søn af billedkunstnerne Jens Nordsø og Karen Nordsø Lundberg, og bror til congaspiller Klavs Nordsø. Han er desuden far til musikerne Frederik Nordsø og Fridolin Nordsø.
Mikkel Nordsø begyndte tidligt at spille guitar, allerede i 11 års alderen. Har spillet med "Soul Service", "V 8" og "Some Echoes" i 1970'erne. Fra 1973 i Buki Yamaz indtil 1980, derefter i "Sneakers" fra 1980 til 1985. Parallelt hermed har han spillet i "Anima". Desuden har han spillet med i "Bombay Hotel" med Kenneth Knudsen, med "Acoustic Guitars", samt "Timewave" og nu med "Blue Lotus".

Mikkel Nordsø modtog i 2012 Ken Gudman prisen. Se video på You Tube: Mikkel Nordsø Band - Horizon (Ken Gudman Prisen, 2012, Amager Bio)
GAFFA 7-10-2012: Frederik Nordsø: Kun positivt at være søn af Mikkel

Politiken 10-10-2014: Frederik og Fridolin Nordsø »Dem, der bare klør røv i en læderjakke, bliver aldrig musikere« - Som små blev de lagt i seng backstage blandt røgmaskiner og kabler – på turné med deres far, Mikkel Nordsø. I dag står Frederik og Fridolin Nordsø selv bag maskinerne og producerer store danske popnavne. Når de ikke lige spiller i bandet The William Blakes.
GAFFA Klub oktober 2012: forside, side 2-3, side 4-5, side 6, side 7, side 8 interview om William Blakes, side 9.

Mikkel Nordsø Band i Amager Bio lørdag 17/10 2015

30 års jubilæums koncert med gæster.
Den 17. oktober fejrede Mikkel Nordsø 30 års jubilæum med Mikkel Nordsø Band og prominente, musikalske gæster Palle Mikkelborg, Al Agami og Jens Haack!

Mikkel Nordsø blev 16/4 2015 hædret med CARL Prisen 2015, som komponist inden for roots-musikken, hvor han især er blevet inspireret af indisk musik. I 2012 fik fik han Ken Gudman Prisen som må anses for at være ”en af rytmisk musiks vigtigste priser herhjemme, som har til formål at skabe opmærksomhed om de musikere, der skaber musikken og lever med og for den”.
Mikkel Nordsø spillede i Amager Bio 17/10 2015 med Mikkel Nordsø Band, som er inkarnationen af et fusionsorkester! Fængende temaer, fyrige soli, forrygende samspil og ikke mindst en voldsom livsenergi med en livgivende blanding af rock og latin. Mikkel Nordsø Band er en legestue, men aldrig laissez-faire. Dertil har musikerne for meget respekt for hinanden og for musikken. Den rytmiske akse har gennem alle årene været trommeslageren Ole Theill, der ikke slår, men spiller på trommer, og den underspillende, diskret meddigtende bassist Peter Danstrup. Ben Besiakov er her og der og alle de rigtige steder med fede soli og pulserende keyboard - og orgel lyde.
Mikkel Nordsø Band er et orkester, der langt hen af vejen er historien om Mikkel Nordsøs liv. Historien om et orkester, en gruppe venner som enten er i familie, føles som familie eller bare har en loyalitet, der er unik. Mikkel Nordsø vakte allerede som 15-16 årig opsigt, og siden var han musikalsk vidunderbarn med latin-pionererne Buki-Yamaz, et af 70’ernes stilskabende danske bands. Siden hen, som instrumental toneangiver i Sneakers, redefinerede han simpelthen dansk rockguitar, så den aldrig blev det samme.
Mikkel Nordsø vendte tilbage til udgangspunktet: En musik, der er lige så uafhængig af konjunktursvingninger, som den er afhængig af indbyrdes kommunikation. Kald det jazz, fusion, verdensmusik, kald det Mikkel Nordsø Band. Det startede som et jam-orkester, der efter en periode fandt en fast besætning, og som siden har været en enhed. Bandet er stadig tro mod den klanglige eventyrlyst og de oprindelige uudtømmelige inspirationskilder. Inspiration, som udspringer fra så forskellige og alligevel indbyrdes relaterede musikere som Miles Davis, Carlos Santana, Stevie Wonder og John McLaughlin’s Mahavishnu Orchestra.

Da Mikkel Nordsø Band spillede i Amager Bio var det med ny CD i bagagen: "Diving in Space for 3 decades".
Køb den på iMusic - iTunes - GooglePlay

Den 12 sidede dodecagon på coveret er en af Jens Nordsø's kreationer. Klik på billede


Orkester 1976: Buky Yamas med Aske Bentzon på fløjte, Klavs Nordsø på congas og Mikkel Nordsø på guitar

YouTube:
Mikkel Nordsø Band - Dreamtown
- Med Jens Nordsø malerier


Klik for stor kopi

Coverere af Jens Nordsø

  

buki_yamaz.jpg (344878 byte)  Buki-Yamaz-b.jpg (78262 byte) 1975

Acoustic Guitars - Gajos in Disguise - 1990 Acoutic Guitars - Out of the Blue - 1994 Acoutic Guitars - Arabesque - 2002

Acoustic Guitars (1987-2002)
 is a Danish musical quintet influenced by Spanish, Arab and Indian music. It was formed by Mikkel Nordsø, Christian Ratzer, and Steen Kyed. Later Klavs Nordsø on congas joined, and also Ole Theill on tablas.


Timewave 2006 med Mikkel og  Klaus Nordsø, Jesper B. Christensen (Jens' bror) og hans datter Tine Rehling.

Retur til forsiden - Kunstbogen Jens Nordsø - Udstillinger - Opdateret 18-11-2015